Večeře pro celou rodinu rychle, snadno a levně: Recepty, které musíte vyzkoušet!
17.11.2017
Když přijdete domů z práce, to poslední, na co máte náladu, je vaření. Takže večeři chcete mít z krku rychle a hravě. Pokud možno ještě chutně a levně. A není to utopie? Není!

Bylinková brokolice s kukuřicí
Připravte si větší brokolici, 3 stroužky česneku, čerstvé bylinky, kukuřici v plechovce a sýr podle chuti (mozzarella, eidam, niva…).
Brokolici lehce povařte v osolené vodě, ale nepřehánějte to – dvě minuty bohatě stačí. Brokolice si tak zachová křupavost a krásnou barvu. Na pánvi dozlatova osmahněte česnek (množství zvolte podle chuti, ale tři stroužky jsou tak akorát). Česnek smíchejte s brokolicí a kukuřicí, přidejte petrželku, pažitku, nebo jinou bylinku, kterou máte rádi. Posypte strouhaným sýrem – výborná je například mozzarella – a podávejte s oblíbeným pečivem. Před podáváním můžete zapéct, záleží na vaší chuti!
Tip: Chcete vychytat nejvýhodnější ceny potravin? Mrkněte na akcniceny.cz, kde najdete nejen potraviny v akci, ale také akční zboží pro dům a zahradu – třeba dřevěné brikety v akci, leták Obi a další!
Kroupové rizoto, jak ho neznáte
Připravte si 400 g pšeničných krup, 2 lžíce oleje, lžičku másla, 4 jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 400 g čerstvé zeleniny (pórek, celer, kedlubna, karotka…), sůl, pepř, mletý kmín, mletý zázvor, mletý rozmarýn.
Kroupy vyperte a nechte okapat. V hrnci si rozehřejte lžíci oleje, přidejte kroupy a chvilku restujte. Poté kroupy zalijte větším množstvím vody, přidejte jednu očištěnou cibulku s natí, osolte a pod poklicí vařte do měkka.
Na zbylém oleji orestujte česnek a zbylou cibuli, následně přidejte nadrobno nakrájenou sezónní zeleninu. Chvilku restujte, přidejte koření podle chuti a následně zeleninu smíchejte se slitými kroupami. Rizoto promíchejte se lžičkou másla a můžete podávat!
Související články
Nově založená témata v diskuzi
strie
Poslední příspěvek: 27.4.2025 v 21:51
kremy na ekzem
Poslední příspěvek: 27.4.2025 v 21:55
Dovolená
Poslední příspěvek: 9.1.2025 v 18:37