Cookies a osobní údaje

Cookies

Cookies jsou krátké textové soubory, které se ukládají do počítače uživatele při návštěvě internetové stránky. Na Maminkám.cz používáme cookies z následujících důvodů:

  • usnadnění práce se stránkami,
  • měření návštěvnosti,
  • zobrazování reklam.

1) Usnadnění práce se stránkami

Cookies umožňují trvalé přihlášení na stránkách Maminkám.cz a zapamatování dat ve formulářích před jejich odesláním. V těhotenské kalkulačce si můžete díky cookies uložit 1. den poslední menstruace nebo termín porodu a příště ho již nebudete muset vyplňovat znovu. Cookies jsou třeba také k vyjádření souhlasu uživatele s ukládáním cookies.

2) Měření návštěvnosti

Informace o návštěvnosti získáváme pomocí služeb Google Analytics, Netmonitor a Toplist. Google Analytics od Googlu je celosvětově nejrozšířenějším nástrojem měření návštěvnosti. Pomocí tohoto nástroje zjišťujeme zejména počet návštěv na stránkách, odkud tyto návštěvy přišly a jaké stránky si prohlížely. Zásady ochrany soukromí společnosti Google najdete na stránce https://policies.google.com/privacy?hl=cs. Netmonitor je jediné oficiální české měření návštěvnosti, jeho výstupy si můžete prohlédnout na stránkách www.netmonitor.cz. Měření Netmonitoru v současné době provozuje společnost Gemius S.A.. Toplist je jednoduchá česká služba měření návštěvnosti, pomocí této služby sledujeme jen počet návštěv a počet prohlédnutých stránek. Všechny tyto měřící služby ukládají ve vašem prohlížeči cookies umožňující odlišit od sebe jednotlivé návštěvy.

3) Zobrazování reklam

Na Maminkám.cz zobrazujeme reklamy třetích stran. Pomocí cookies tyto společnosti sledují počty zobrazení reklam, nastavují počet opakování reklam nebo přizpůsobují reklamy zájmům uživatelů. Reklamy v horní části stránky jsou v zastoupení společnosti Impression Media. V rámci zobrazeného reklamního obsahu na vybraných reklamních pozicích zpracovává media zastupitelství Impression Media, s.r.o. následující osobní údaje: soubory cookies, část IP adresy, lokace odvozená z celé IP adresy, adresa URL webové stránky, technické údaje o webovém prohlížeči, remarketing, časová známka a informace o zařízení (např. PC, mobil atd.), ID uživatele, které lze přiřadit uživateli prostřednictvím souborů cookie a další informace zaslané prohlížečem uživatele nebo uživatelskými aplikacemi, jako je adresa URL stránky, uživatelský agent, jméno aplikace, informace o zařízení nebo interakce uživatele s reklamami a případně jiné online identifikátory. Více informací o nastavení najdete na stránkách Impression Media s.r.o. http://www.impressionmedia.cz/files/Zasady-pouzivani-cookies-a-zpracovani-udaju-IM-19-4.pdf a http://www.impressionmedia.cz/zasady-ochrany-osobnich-udaju/index.html. Reklamy ve spodní části stránky spravujeme prostřednictvím systému DoubleClick for Publishers od společnosti Google. V tomto prostoru se obvykle zobrazují reklamy systému Adsense od společnosti Google. Bližší informace o pravidlech pro reklamy od společnosti Google najdete na stránce https://policies.google.com/technologies/ads?hl=cs&gl=cz. Zobrazování těchto reklam můžete spravovat prostřednictvím stránek http://www.youronlinechoices.com/cz/vase-volby.

Ve svém prohlížeči můžete nastavit pravidla pro ukládání cookies, obvykle pomocí volby Možnosti a Nastavení cookies. Způsob nastavení se liší v každém používaném prohlížeči.

Soubory cookies, které používáme my nebo třetí strana, jsou ukládány v prohlížeči a neumožňují identifikovat konkrétní osobu, tedy např. zjistit jména nebo poštovní či emailové adresy uživatelů.

Ochrana osobních údajů

Při zpracování osobních údajů se řídíme zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a osobní data zpracováváme v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), jinak známým jako GDPR.

Pokud se registrujete na Maminkám.cz, sdělujete nám svou emailovou adresu, příp. další nepovinné údaje. Vaši emailovou adresu nepředáváme dalším osobám (s výjimkami uvedenými níže), využíváme ji jen pro účely přihlášení a zasílání vyžádaných zpráv, např. zaslání nového hesla nebo upozornění na nové příspěvky v diskuzi. Na zadané emailové adresy nezasíláme žádná reklamní sdělení. Emailovou adresu poskytujete na celou dobu registrace. Pokud požádáte o zrušení registrace, bude vaše emailová adresa smazána s okamžitou platností a uživatelský profil již nebude možné v původní podobě obnovit. Příspěvky vložené pod uživatelským jménem zůstávají obsahem stránek Maminkám.cz i po zrušení registrace. Mazání jednotlivých příspěvků je řešeno individuálně.  

Při správě diskuzního fóra využíváme také informace o IP adrese počítače, ze kterého jsou vkládány příspěvky. Údaje o IP adrese nepropojujeme s uživatelskými účty a používáme je jen pro účely správy diskuzního fóra. 

Správcem osobních údajů ukládaných na serverech Maminkám.cz je fyzická osoba Irena Řehová, bydlištěm Na Kůtách 619, 739 32 Řepiště, IČ: 70609641. Zpracovatelem dat je firma 1. Web IT s.r.o., se sídlem Vinohradská 2279/164, 130 00 Praha 3, IČ: 24841633, která zajišťuje technický chod Maminkám.cz a úpravy webu podle pokynů správce. Správce a zpracovatel mají smluvně ošetřeno, že zpracování osobních údajů probíhá v souladu s výše uvedenými právními předpisy. 

Společnost Google vytvořila speciální stránku o tom, jakým způsobem využívá data, která získává na partnerských webech, tedy také na Maminkám.cz.

Související články

Nově založená témata v diskuzi

Velké vlny co vydrží

Ostatní

Poslední příspěvek: 22.2.2024 v 13:13

Problémy při sexu

Zdraví a nemoc

Poslední příspěvek: 22.2.2024 v 19:31

Mám nárok na OZZ?

Zdraví a nemoc

Poslední příspěvek: 21.2.2024 v 00:40

Zobrazit celou diskuzi

Aktuality na webu

Zobrazit všechny aktuality

Těhotenská kalkulačka

V naší těhotenské kalkulačce si můžete spočítat týden těhotenství, trimestr, předpokládaný termín porodu, počet dní do termínu porodu a odhad váhy a délky miminka.