Květák s vejcem a s bramborem
od 6. měsíce
Ingredience:
květák, brambory (zhruba ve stejném poměru)
vejce
voda
olej/máslo
Postup přípravy:
Květákové růžičky omyjte a dejte vařit. Oloupejte a omyjte brambory, nakrájejte je na kostičky, znovu je propláchněte vodou a přidejte ke květáku. Do vody přidejte také trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Dejte vařit vejce. Uvařený květák a brambory s částí vody rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte. Z uvařeného vejce vyndejte žloutek a rozmačkejte ho vidličkou do zeleniny. Kašičku můžete zjemnit přidáním kojeneckého nebo mateřského mléka.
Tip:
Vejce vařte minimálně 10 minut, raději však více. Jen tak budete mít jistotu, že došlo ke zničení případných bakterií ve vejci (např. salmonel).
Květák působí nadýmavě, zařazujte jej proto do stravy opatrně. Nejnadýmavější částí květáku je stonek, pro dítě proto používejte pouze vrcholové části.
Připravený pokrm není možno mrazit.
Upozornění k receptům na příkrmy pro kojence:
Rozdělení receptů podle věku je pouze orientační. Jídelníček kojence by měl být sestaven s ohledem na individuální snášenlivost jednotlivých potravin. V případě pochybností o způsobu výživy dítěte se obraťte na svého lékaře.
Související články
Nově založená témata v diskuzi
Sociální sítě a těhotenství
Poslední příspěvek: 2.12.2024 v 19:15
HCG 14 dní po ovulaci
Poslední příspěvek: 2.11.2024 v 22:09
První IVF
Poslední příspěvek: 3.9.2024 v 11:53