Mrkvové pyré
od 6. měsíce
Ingredience:
mrkev
voda
olej/máslo
Postup přípravy:
Ostrouhanou a omytou mrkev nakrájejte na kostičky, zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Oddělte část vody. Uvařenou mrkev rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte. Pomocí vody, kterou jste oddělili, upravte hustotu kašičky tak, aby vyhovovala vašemu dítěti. Kašičku můžete zjemnit přidáním kojeneckého nebo mateřského mléka.
Tip:
Před vařením mrkev vyzkoušejte, zda není hořká.
Mrkev nekrájejte na kostičky, ale nastrouhejte na hrubém struhadle, bude tak mnohem dříve měkká.
Připravený pokrm je možno zmrazit a spotřebovat do jednoho měsíce.
Upozornění k receptům na příkrmy pro kojence:
Rozdělení receptů podle věku je pouze orientační. Jídelníček kojence by měl být sestaven s ohledem na individuální snášenlivost jednotlivých potravin. V případě pochybností o způsobu výživy dítěte se obraťte na svého lékaře.
Související články
Nově založená témata v diskuzi
Sociální sítě a těhotenství
Poslední příspěvek: 2.12.2024 v 19:15
HCG 14 dní po ovulaci
Poslední příspěvek: 2.11.2024 v 22:09
První IVF
Poslední příspěvek: 3.9.2024 v 11:53