reklama

Boloňské těstoviny

od 10. měsíce

Ingredience:
mleté hovězí maso
oloupaná zralá rajčata
mrkev (zhruba poloviční množství ve srovnání s rajčaty)
kousek pórku
voda
olej/máslo
2 lžíce drobných polévkových těstovin
1 lžička strouhaného sýra
špetka sušené bazalky a tymiánu

Postup přípravy:
Mleté hovězí maso krátce osmahněte na troše oleje nebo másla, podlijte vodou, přidejte špetku sušené bazalky a tymiánu a nechte dusit. Mrkev oloupejte, omyjte, nastrouhejte na hrubším struhadle a přidejte ji k masu. Oloupaná rajčata a pórek nakrájejte na drobno a po chvíli je přidejte k masu a mrkvi. Dolijte vodu podle potřeby a vše uvařte do měkka. Mezitím uvařte do měkka těstoviny. Omáčku smíchejte s těstovinami a posypte strouhaným sýrem.

Tip:
Jak oloupat rajčata: V místě, kde byla stopka, nakrojte rajčata ostrým nožem do kříže a ponořte je alespoň na 20 sekund do vroucí vody. Po ochladnutí půjde slupka lehce sloupnout.
Pokud použijete čerstvé bylinky, přidejte je k pokrmu až na konci vaření.

Upozornění k receptům na příkrmy pro kojence:
Rozdělení receptů podle věku je pouze orientační. Jídelníček kojence by měl být sestaven s ohledem na individuální snášenlivost jednotlivých potravin. V případě pochybností o způsobu výživy dítěte se obraťte na svého lékaře.

Doporučit e-mailem

Bramborová kaše se šunkou a květákem Telecí maso s rajčaty, zelenými fazolkami a brambory

reklama
reklama
reklama

vybíráme z blogů na Maminkám.cz

Přejít na blogy

Nejnovější příspěvky do diskuze

Další nové příspěvky

Do diskuzního fóra

nově založená témata v diskuzi

Další nová témata

Do diskuzního fóra

Těhotenská kalkulačka.



Zapamatovat vložené údaje

Výpočet plodných dnů.


Tisknout

TOPlist